lördag 22 februari 2014

Virkat - Snäckskalssjal!


Nu har jag (tack och lov) bara ett enda jobbpass kvar, jag ska jobba i morgon eftermiddag, sedan har jag tagit tre veckors semester och sedan börjar min föräldraledighet! Tack och lov säger jag för att nu har foglossningen blivit riktigt jobbig. Jag vet inte längre hur jag ska ligga i sängen om nätterna för att inte få ont. Det bästa är om jag kan halvsitta, men då blir jag inte utsövd i stället. Jag kan sova på sidan och sova bättre, men då har jag så ont att jag knappt tar mig ur sängen på morgonen. I morse när jag vaknade (sovit på sidan) nös jag och höll på att skrika rakt ut, då det kändes som om bäckenet slets i bitar! Och det är två månader kvar till beräknat datum... Kanske får börja sova i soffan varje natt, där sover jag faktiskt bättre. Tror nog jag ska försöka få en läkartid och se om de är villiga att sjukskriva mig, då får Theo gå till dagis och leka med kompisarna i alla fall. Jag känner mig som en skittråkig mamma just nu, jag kan ju inte ens gå ut på en kort promenad med lillkillen. Sitta på golvet och leka är inte att tänka på.

Usch vad jag gnäller känner jag, men det är bara en sådan dag idag - sovit illa och ont och trött...

Igår kom T hem med en jättebunt med kataloger som vi fick låna av rörmokaren. Så igår kväll satt vi och kollade igenom massor av badrumsmöbler och bestämde oss för vilka vi vill ha. Vi som har bott i lägenhet med ett pyttelitet badrum utan badkar i tretton år bestämde oss för att slå på stort och köpa ett sånt här med massagesystem:
http://www.badrumsgruppen.se/produkter/badkar-rektangul%C3%A4ra/svedbergs-z180-badkar

Säg att vi nu förutsätter att vi ska bo i huset de närmsta tjugo-tjugofem åren, varför kompromissa och sedan känna att vi har det lite halvdant? Lika bra att ta i ordentligt från början! ;)
Nu hoppas vi bara att det går in i badrummet också. Det kommer att bli lite tight vid duschen och handdukstorken kanske får byta plats helt och hållet, men vi får väl se vad hantverkarna säger om det... Eventuellt kan vi kanske vrida på det och sätta det längs en annan vägg, då hamnar det under det ena fönstret. Problemet är väl bara att de redan börjat dra rören... Mmmm, det blir en del att diskutera med hantverkarna på måndag...

Ja, jag berättade ju att jag känner mig så rastlös när jag går här hemma (eller går och går gör jag ju inte, men sitter), så för att göra något produktivt tog jag fram virknålen och ett mjukt, skönt akrylgarn ("Red Heart soft" heter det och det är verkligen babymjukt) och virkade en snäckskalssjal. Jag började med vitt...


Och när två nystan (nästan hela) med vitt var slut tog jag ett ljust turkost som räckte till i alla fall några varv...


Och när det var slut letade jag reda på ett nästan halvt nystan mörkt turkost... Då var sjalen såpass stor att det mörka turkosa bara räckte till ett varv.


Till sist tog jag svart och virkade en liten uddkant som avslutning på det hela.


Mönstret till sjalen kan man hitta här, hos Saannis Design (inte hon som har gjort det, men hon har översatt det till svenska). Jag körde enbart efter diagrammet, det var enkelt och efter ett par upprepningar behövde man inte ens kolla längre, då satt det.

Och titta bara så bra sjalen passar ihop med mitt armband jag gjorde häromdagen! Sedan att de inte passar ihop med mig är en annan sak. ;) 


Ha en bra helg allihopa! (Alla tre eller så som kanske läser bloggen... ;) Själv landar jag väl i soffan tillsammans med något pyssel.

1 kommentar:

  1. Fin den blev, du är härligt flitig!
    Ska bli spännande att se bilder på nya badrummet när det är klart. Sj tycker jag det värsta med renovering är alla val som ska göras....ursvårt att veta när det finns så mycket att välja mellan.
    härlig helg o stor kram, Monica

    SvaraRadera