tisdag 25 februari 2014

Tapet, garderob och bokhyllor...

Nu har vi valt tapeter till sovrummen! :) Det gick förvånansvärt smidigt, vi höll oss överens och när jag visade T en bild från Pinterest som jag gillar som inspiration till sovrummet, nickade han bara och sa; "Det där blir bra." Woot?!? Ingen diskussion ens! :D

Theo fick välja själv (någorlunda i alla fall) och han valde en ljusblå tapet med Cars (ingen direkt överraskning där) som får bli fondvägg på ena sidan. Resten blir enfärgat ljusblått, eventuellt med en matchande Cars-bård...


Till bumlingens rum blev det en väldigt neutral tapet med söta små rumlande isbjörnar på från Midbec:

Och vi får en fondvägg med den här mörka tapeten som heter Eco Street. Resten kommer att bli tapetserat med en ljust beige/vit tapet med lite, lite, lite struktur på. Vi hade tänkt oss ekparkett därinne, men jag undrar jag om inte något ljusare skulle bli en snygg kontrast till mörka väggen och de nästan svarta sovrumsmöblerna vi har... 

I helgen valde vi ju ut badrumsmöbler och porslin och nu har vi även fått ok på dem från rörmokaren, så det går framåt där också! Badkaret får vi vrida på och då får vi in en bredare handdukstork också! Han som håller i trådarna för badrumsrenoveringen (Marcus från Fix Idé) säger att i slutet på veckan bör golvet vara på plats och de ska börja bygga upp väggarna igen. Så spännande!!!
Svärfar har satt igen ytterdörren i gamla garaget (blivande hobbyrummet) och ska börja bygga upp väggen mellan sovrummen nu. Nu rör det på sig! Jag har inte varit där ute på nästan två veckor, det börjar väl bli dags att åka ut och kolla hur det ser ut nu.
Dis door is no more... ;)
Idag satt jag på förmiddagen och kollade garderober och bokhyllor på IKEAs hemsida... Ojojoj...
Till slut fick jag lite ordning på tankarna och planering... Här borde vi ha gott om plats för lite allt möjligt. Hur vi än planerar inredningen i garderoben så har vi massor med mer utrymme än vi någonsin haft i sovrummet i lägenheten! Men en blandning av lådor, trådbackar och hyllor blir nog bra.

Det nya vardagsrummet är jättestort och det kommer att bli 4,8 meter med bokhyllor! Yay!!! :D
Satt och kollade runt på olika varianter, men till slut så fastnade jag ändå för den gamla trotjänaren Billy i olika höjder och bredder. Vi har ju några Billyhyllor här hemma som vi har haft sedan vi flyttade in här för 13 år sedan och de har tjänat oss mycket väl, men nu kommer de att bytas ut. Ny färg på stommarna, andra dörrar... Stora frågan är bara svarta eller vita??? Kommer det att bli för mörkt med svarta? Ser vita lite... 80-tal och billigt ut eller ljust och fräscht?

Annars då? Jorå, jag har somnat i soffan två kvällar i rad och det funkar hyfsat. Har vaknat någon gång mitt i natten och lagt mig i sängen och sovit några få timmar där, men sedan ändå gått ut och lagt mig i soffan igen för jag märker direkt att det gör ondare att sova i sängen. Jag har inte riktigt lika ont när jag vaknar. Ont har jag fortfarande, men det är hanterbart. Det enda är att T höjer upp volymen på TV:n för han säger att jag snarkar så han inte hör vad de säger! Hrmph!

Jag håller på att virka en snäckskalssjal till, i en helt annan typ av garn, lite mohair-liknande. Vad annorlunda den ser ut då! Funderar på att göra den jättestor, en sådan där som man kan svepa om hela sig när man sitter på verandan när det börjar bli lite småkyligt... Men jag får se hur långt jag orkar och hur långt garnet räcker.
Idé: Ska hitta en stor korg som kan stå under taket på verandan med lite filtar och tjocka strumpor som man kan låna ur när man sitter därute på kvällarna. Perfekt när man har gäster.

Hoppas det blir en varm och solig sommar igen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar