onsdag 19 februari 2014

Svammel och kort... I den ordningen...

Hallåj!

Varför är det så att man aldrig saknar något förrän möjligheten är borta? Min foglossning har nu blivit såpass illa att jag har svårt att gå fram och tillbaka till Theos förskola och det är inte ens två kvarter! Aldrig har jag väl längtat så mycket efter att få ge mig ut och springa!!! Rastlösheten har satt in rejält nu. I stället försöker jag fokusera på andra saker, till den grad att jag kanske blir lite manisk till och med... Jag har varit väldigt produktiv i mitt pysselrum. Kort görs, jag packade upp symaskinen (jag skulle bara testa att den funkar ordentligt, vilket den gör och det blev en mössa ;) ), jag virkar sjalar, gör armband... Allt jag kan sysselsätta händerna med medan jag kan sitta still.

Jag har två jobbpass kvar, ett på fredag och ett på söndag. Sedan tar jag semester och sedan föräldraledigt. Om en månad ska vi flytta. Den 28 mars lämnar vi över lägenheten till nästa ägare. Då hoppas vi att huset är färdigrenoverat! I morgon ska vi träffa entrepenören för att bestämma kakel och kanske också badrumsmöbler.
Igår åkte T och svärfar till byggvaruhuset och handlade; gipsskivor, träreglar, isolering och massa annat. T köpte en ny skruvdragare som han tyckte vi behöver nu när vi har hus, och visst det är väl bra, men den han valde var ju inte direkt billig (men visst, jag köpte ju precis en ny symaskin, den kostade tre gånger så mycket). Så nu ska mellanväggen upp mellan sovrummen och dörren i gamla garaget sättas igen så att den inte syns från insidan. Bra med en pensionerad snickare till svärfar... :D

Om en månad... Känns både väldigt långt bort och riktigt nära... Igår började jag titta efter en flyttfirma som kan hjälpa oss. Det är inte så dyrt som jag befarade och kan helt klart vara värt pengarna. Likadant med flyttstädning. Och RUT-avdraget finns ju.

I söndags fick jag lite skrämselhicka! Jag fick rejäl molvärk i nedre delen av ryggen som inte ville släppa... Som en kraftig mensvärk ungefär... Och så började man kolla på gravid-forum vad det kunde bero på - typ det dummaste man kan göra, för enligt dem så berodde molvärk oftast på att förlossningen har satt igång. Jag är bara i 31:a veckan, så jag tyckte nog det var lite i tidigaste laget, men man vet ju aldrig... Och då, när jag låg där och skulle somna, kom jag på att vi har ingenting förberett... INGENTING!!! Jag menar, vi har ju vagn och bilbarnstol och sådant kvar från Theo, men vi har inga bebiskläder (Theos gamla ligger i en påse i källaren, skulle behöva gås igenom och tvättas), ingen filt till bumlingen, ingen sovplats, inga namnförslag, jag har ingen väska packad.... Och både babyskyddet till bilbarnstolen, liggdelen till vagnen och alla andra bebisgrejer ligger allra längst in i förrådet och dit kommer inte jag, jag är för tjock och otymplig.
Som tur var gick värken över i måndags... Berodde förmodligen på foglossning (överansträngning efter mässan i lördags skulle jag tro) snarare än förlossning...

Nog svamlat nu... Vad vill ni se för något pyssligt idag? I andra bloggen (San's Design) visar jag ett kort med en av älvorna från senaste releasen;

Ska vi fortsätta på kort-temat? Jag har ett gäng kort som jag gjorde förra året som jag fortfarande inte har bloggat, vi kan ta ett par av dem.


Dessa två gjordes till en kollegas barn; Tindra och Saga. Naturligtvis måste de vara likvärdiga annars är det ju orättvist. ;) Så båda korten fick en söt liten spetskant och båda korten är stafflikort. Jag har även använt liknande layout, blommor och charms på båda korten.


Tindras kort fick dra lite mer åt det lila hållet. Motivet känns kanske igen, ett av de allra första motiven från Stämpelkällan som jag har designat. Idag kanske jag skulle ha ritat henne lite annorlunda (man utvecklas ju), men jag gillar henne fortfarande skarpt! Bandet ser lite väl giftgrönt ut på bilden, det var lite mer dämpat på riktigt, men inte mycket. Matchade perfekt det gröna i pappret och fläckarna på vingarna.

Det här kortet vill jag bidra med till Copic Marker Sveriges utmaning med hjärtan.


Sagas kort gick lite mer i rosa. Hon fick ett freebie-motiv från Saturated Canary. Söt liten ballongtjej, färglagd med bleka, bleka rosa och gröna nyanser. Papprena på båda korten kommer från Panduro en gång i tiden. Jättehärliga, men så brokiga att jag har haft svårt att använda dem. De senaste åren har jag blivit modigare med mönster, men återfaller lätt i randigt och prickigt, gärna ton i ton...

För ett par år sedan var jag med på en utmaning som gick ut på att man skulle göra 100 (eller valfri summa) alster innan man tillät sig själv att shoppa igen (undantaget dubbelhäftande tejp och kortbaser och andra stapelvaror inom papperspyssel). Jag tänkte nog att jag skulle försöka mig på det igen, mitt lager med pysselsaker har växt och växt. Om jag börjar räkna från årsskiftet så har jag gjort 32 papperspysslade alster (kan inte gärna räkna med stickat och sytt och sånt, det krymper ju inte mitt papperspyssel-lager av). Då inkluderar det 15 bröllopsinbjudningar jag gjorde åt en kompis nyligen... Det är inte så illa pinkat... Jag handlade visserligen lite precis i början på året, på mellandagsreorna, men det får jag se mellan fingrarna med.

Nu blev det ett sådant där långt inlägg igen. Ni får helt enkelt stå ut med det. ;)
Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Fiiina kort, gillar färgerna... på bägge korten.
    Lycka till med allt du har att göra... men ta det lite "lugnt" i alla fall.

    SvaraRadera