onsdag 12 februari 2014

Nu finns det ingen återvändo...

Idag på förmiddagen skulle det komma en besiktningsman till huset för att kolla så att vi inte har husbock på vinden (det hade vi inte, puh). Det var första gången jag var där på en vecka, och man kan ju lugnt säga att det har hänt en del...

Badrummet
 I badrummet finns ingenting kvar. Väggen mellan det gamla badrummet och tvättstugan är utslagen för att göra plats åt ett stort härligt badrum. :) Nu hoppas vi på att allt går som det ska och att de hinner göra färdigt innan vi flyttar in, så vi inte behöver bo såhär med en liten nyföding, för det kan bli lite stökigt...

Hallen
Stoooort hål i väggen! Två garderober i hallen har fått stryka med för att göra badrummet ytterligare lite större. Vi räknar med att ha gott om plats ändå. Vi har ju hela vinden! ;)

Köket
I köket kommer vi inte att göra så mycket. Taket har målats vitt (luktade färg i hela huset när jag klev innanför dörren, tur att vi kan fixa sånt här innan vi flyttar in). På flera ställen har vi spåntat furutak och det blir ju så mörkt! Så det är nu vitmålat! Just i köket - allt gick liksom ton i ton i brunt! Brun plastmatta, bruna skåp, brun bänkskiva, brunt tak... Väggarna var typ persikofärgade, så det var ingen större kontrast där heller. Vi ska byta handtag på luckorna till några i rostfritt stål i stället för trähandtagen som sitter där nu. Då ser det nog lite mer modernt ut på en gång. Det kommer att bli vita väggar och på golvet... Vi har inte bestämt oss om golvet än. Det blir antingen ett väldigt ljust eller ett väldigt mörkt laminatgolv. Jag lutar åt ett väldigt ljust...

Sovrumme...n
 Som jag skrev i förra inlägget; när garderoberna åkte ut, fanns det liksom ingen vägg mellan rummen! Nu ska svärfar bygga en innervägg, sedan ska det shoppas på IKEA! Två meter garderob med skjutdörrar ska in på sovrumssidan och en kortare, grundare stomme på andra sidan som blir bumlingens rum.
Nu har målaren dessutom hunnit med att måla taket vitt i stället för furun och grundmåla väggarna.

Theos rum
Samma sak här. Taket har målats, väggarna är grundade... Det här är nog det rum som är minst jobb med. När alla är friska igen ska vi ta oss ner till färgaffären och titta ut tapeter till Theo. Han säger han vill ha blåa med klistermärken på.... :D


Verandan
Jag längtar till sommaren när vi kan sitta ute och njuta av vår stora veranda! Frågan är bara hur man ska möblera och inreda... Utreda...? Ett rejält matbord med stolar förstås och en grill... Jag ska köpa muslinlängder (eller något annat tunt tyg) som jag kan drapera i taket och några stora krukor med blommor. Solstolar till den öppna delen... Frågan är om man ska försöka få till en sådan där stor hörnsoffa i andra änden? Typ något sånt här (bilden är "lånad" från en annons på Blocket):
Hmmm, det tål att tänkas och mätas på... Bara man tar in dynorna så ska väl själva möbeln tåla regn ganska bra? Det är ju plast!
Vill ha en sådan där riktigt mysig och ombonad veranda som man vill hänga på...

Ska införskaffa lite stora krukor och måla dem... (Bilden hittade jag på Pinterest, men är härifrån.) Kul idé med att trava dem på höjden. Får bara komma på ett sätt att kunna flytta dem på, det lär ju bli ganska så tungt... Man kanske inte behöver fylla dem med jord hela vägen nerifrån, man kanske kan fylla upp krukorna med något lätt halvvägs (typ sådana där pack-peanuts) och sedan fylla bara övre halvan med jord... Tänkte måla dem randiga och så de matchar huset i vitt och gråblått...

Annars då? Jorå, Theo har fortfarande en liten gnutta feber, men är ordentligt på bättringsvägen. Idag hade han i alla fall lite aptit vid lunch, han åt nästan en hel tallrik med spaghetti och köttfärssås... Det är nog det mesta han ätit sedan förra onsdagen. Vi tänker han får hålla sig hemma resten av veckan, så han inte går till förskolan och rusar runt och tar ut sig och blir sjuk igen! Så jag har varit hemma och vabbat idag, och ska vara hemma även i morgon.

T är också bättre, men inte bra. Men det vet man ju själv, har man haft feber och inte ätit något på flera dagar, då är man inte så kaxig sedan... Då tar det några dagar att återhämta sig. Så att ta hand om en nästan frisk fyraåring med spring i benen är inget han känner för i nuläget.

Det jag är lite orolig för nu är ju att det är Syfestival på Älvsjömässan i helgen och T har sagt han skulle gå dit med mig... Bäst för honom att han blir tillräckligt frisk!!! Jag har ju massor att handla, ny symaskin (har tittat ut den här; Husqvarna Viking Opal 650 och hoppas på mässpriser!) och kudd- och gardintyg, quilt-vadd och tyg till lite olika bebisprojekt och... ja, massor!
Men med tanke på min foglossning, så kan nog T hålla jämna steg med mig även om han fortfarande känner sig lite svag. Det kommer att bli måååånga pauser! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar