söndag 9 februari 2014

Lite ditten och datten...

Nu var det en vecka sedan sist, och har det inte hänt något kanske ni undrar då? Jodå, massor!!! Både bra och dåligt...


I början på veckan var jag hos barnmorskan... Det är ju ett tag kvar, men det närmar sig fort, särskilt med tanke på allt annat som ska fixas innan. Allt ser i alla fall bra ut, bumlingen rumlar runt därinne och gympar på för allt vad den är värd.
De håller på att bygga om entrén på sjukhuset här i stan, så för tillfället får man gå en bit genom kulvertar för att komma dit man ska. När jag huffade och puffade mig på väg ut till bilen igen kom en sjukhusvärd (som de har för att visa folk rätt när de bygger om antar jag) och frågade om hon skulle hämta en rullstol och skjutsa mig! Hjälp!!! Ser det så jobbigt ut när jag kommer vankande? Jättegulligt av henne, men jag tror nog att jag trots alla problem med foglossning och ischiasnerver i kläm ska kunna ta mig runt för egen maskin ett litet tag till i alla fall. :)


Vi har börjat renovera i huset!!! :) I tisdags var vi ute i huset med svärfar och började riva ut golvlister och sådant. Målaren hade varit där under dagen och täckt stort sett alla golv med skyddspapp och börjat riva tapet i det som blir Theos rum.

Under onsdagen fortsatte svärfar med att riva ut garderober i vårt sovrum (ska sättas in nya med skjutdörrar) och i bumlingens rum (vägg i vägg). Och så kunde vi konstatera att de aldrig hade satt in en vägg mellan rummen, det var bara garderoberna som skiljde dem åt! Så nu har vi ett jättestort sovrum! ;)
Dessa garderober än nu ett minne blott!
 På onsdagen eller torsdagen var hantverkarna där och rev ut badrummet och tvättstugan och slog ut väggen mellan och garderoberna i hallen, så nu gapar det tomt där också!
Det här är inte något vi kommer att sakna...!
Inte heller det här! Kolla in det uråldriga eluttaget på väggen!
 Nä, ska det ändå renoveras är det lika bra att göra det ordentligt. Det kommer inte att bli skitbilligt direkt, men å andra sidan så räknar vi med att bo där kanske i alla fall de närmsta 20 åren... Och vi är väl i den fasen att vi hellre lägger ner en extra slant för att kunna få det som vi vill ha det, än att vi lever i något slags tills-vidare-tillstånd med tillfälliga lösningar, som det ofta blev när man var yngre.


Natten mellan onsdag och torsdag vaknade jag av att jag hade en liten kamin bredvid mig i sängen - en glödhet liten unge som höll på och vred sig runt runt... När jag tog tempen på honom hade han över 40 grader!!! Ok, lirka i honom Alvedon och hoppas på att tempen sjunker så att han i alla fall kan sova lite till. Hela torsdagen höll sig temperaturen mellan 39,3 (som lägst, med Alvedon) och 40,4 (som högst). Då var han inte så kaxig, lillkillen... Men om man ska se det från den ljusa sidan; det var lugnt och skönt här hemma... På fredagen var han lite bättre, några enstaka febertoppar uppemot 40 grader var det då med, men igår verkade det mattas av. Nu är han i stort sett ok, något lite varmare än normalt, men han är pigg och äter igen, så det är skönt.


Och då var det nästas tur... T kom hem från jobbet i fredags kväll med 38,8 och har mer eller mindre varit däckad sedan dess.

På pysselfronten har det också blivit lite gjort... Inte minst den omtalade "Fairies"-releasen på andra bloggen. Fem älvor, en uggla och en freebie med lite kompletterande bilder finns det att kika på om ni kilar över dit. Och om ni dessutom kollar in alla inlägg från veckan som har gått, så har ni massor med alster gjorda med de nya bilderna. :)

Här hemma har pysselstolen hållit sig uppvärmd hela helgen. I fredags skar jag till ett gäng nya kortbaser, mina gamla tog slut häromdagen. Jag brukar använda albumark som bas, som jag skär till i 15x30 cm och sedan helt enkelt viker på mitten. (För att få plats i skärmaskinen brukar jag vika arket först och sedan skära till när det ligger dubbelvikt.) Albumarken köper jag på Ullared, de har billiga och riktigt bra paket med ark där. Skär man fint, får man en hyfsat bred remsa över på varje ark. Den här gången skar jag till dem också lite snyggt, så jag även fick mindre kortbaser som är 6,5x6,5cm. Tänkte jag skulle göra en insats och bli av med lite restpapper genom att göra lite blom- och paketkort. Har redan börjat förbereda genom att klistra på cardstock och mönsterpapper på ett gäng av dessa.

Jag har en kompis som ska gifta sig snart (jag har redan gjort femton inbjudningskort) och vi hade pratat lite om askar att ha som bordsplacering och lägga någon pralin eller så i. Så jag gjorde en mall i Illustrator för att kunna printa enkelt och bara skära längs linjerna sedan. Så för att göra något annat än kort, så blev det tre små dekorerade askar också.

Men inget av detta tänker jag visa er idag (mest för att bilderna ligger i telefonen och jag orkar inte fixa det nu), utan idag har jag ett annat projekt.

I början på december, när jag precis började pyssla lite igen efter uppehållet fick jag en beställning på... mera en tavla än ett kort antar jag. Hon ville ha en pyntad namntavla hon kunde sätta i en ram i barnrummet.Gärna med rosa och puttinutt... :)

Så här blev resultatet med motiv från Sylvia Zets Wee Stamps. Den är lite större än de vanliga korten, har för mig att storleken landade på ca 20x20cm. Tokigt nog glömde jag att fota när det var helt färdigt, det här togs lite tidigare, när jag ville stämma av att stavning av namn och så stämde. När det var klart var det Stickles här och där det glittrade vackert. :)

Och med detta tänker jag avsluta för idag. Har ni läst allt ända hit, så är det bara att gratulera. :D
Inga koncentrationssvårigheter där inte! Nästa gång visar jag ett par av askarna jag gjorde i helgen tror jag. Jag är riktigt nöjd med dem, men jag tror jag måste ta lite nya bilder i dagsljus för att de ska få komma till sin rätt.

Och så håller vi alla tummar för att jag inte får feber jag också, för det har jag ingen lust med!!!
Ha det gott!

3 kommentarer:

 1. Massa äventyr i vardagen, inga sysselsättningsproblem där inte!! =)
  Härligt att bebisen växer o far runt o spännande att se hur fint det blir när huset blir klart!! Renovering är ett smärre äventyr både rent praktiskt o för plånboken.... ;-) Men så skönt att fixa det hela innan inflytt!!
  Massa kramar, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde ju....Hoppas alla grabbarna piggar på sig snabbt! Och du, andas inte in baskiluskerna just så klarar du dej. Jag håller tummen!!
   / Monica

   Radera
  2. Nope, inga som helst problem med att hitta saker som ska göras... :)
   Vi hoppas de blir klara i tid bara... Det var ganska lång leveranstid på fönster (som behöver bytas ut), så det är det som det hela hänger lite på. Men allt annat ska väl hinna bli färdigt innan i alla fall. Skönt att inte behöva bo i köket under tiden, eller hur Monica? ;) Fast man har ju nära till nattmackan!

   Radera