torsdag 30 januari 2014

Torgvantar

Jo det är ju så att jag inte bara gör kort, jag har lite annat för mig också... Och Jenny, min f.d. granne och kompis från Pyssel och Plock-bloggen, drog in mig i stick- och virkträsket här för något år sedan när hon började sticka vantar och sånt... Jag hade inte stickat på flera år, men kom på att det är faktiskt ganska avslappnande när man sitter framför TV:n på kvällarna.

Jag är fruktansvärt dålig på att följa mönster dock, så jag har hållit mig till sådant som går lätt att sticka på frihand, lite på gehör. Och denna typ av torgvantar var perfekta. Bara man håller koll på varven, så går det som smort. :)

Fingerlösa torgvantar i lite tjockare ullgarn.

Jättehärliga rosa nyanser!

Här i tunnare akrylgarn, snyggt melerade. :)


Ett par gjorda till T's äldsta systerdotter -6år.

Modellerade av min treåring...  (När bilden togs var han tre i alla fall.) :)
Perfekta för de där lite kallare dagarna, men inte så kalla att man behöver helvantar.

Vi har faktiskt en liten webshop ihop, Jenny och jag, som heter "Med mina två händer". Den är inte jätteuppdaterad, men vi försöker lägga upp lite nytt då och då. Där finns det stickat, tovat, papperspysslat... (Bl.a. de två översta paren vantar.)

När vi flyttar till huset intalar jag mig att det kommer att komma lite sytt också. :)

Vi finns även på Facebook: Med mina två händer.

Just nu håller jag på med matchande vantar till min nya mössa. Mycket av mina garner är nerplockade och undanstuvade eftersom vi skulle ha visning på lägenheten (som nu är såld för övrigt, det gick mycket bra), och nu ska vi ju snart flytta till huset i stället, så jag får hålla till godo med de två omgångar strumpstickor och det lilla garn som är kvar. Men jag hittade några nystan riktigt mjukt och ganska tjockt akrylgarn som jag köpte på Ge-Kås i Ullared i somras, som jag stickade en mössa av igår. Så nu blir det matchande vantar. :) Och om garnet räcker, kanske det rentav blir en halsduk i någon form också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar