tisdag 14 januari 2014

Hallå hallå!

Igår var en stor dag... Vi var på banken och skrev på husägarpapper och fick nycklarna till vårt nya hus! Dessutom var det visning av lägenheten igår kväll, så det är mycket spännande som händer just nu. 

Vi ska renovera badrummet och lite annat i huset innan vi flyttar in är det tänkt, så nu ska vi snabbt få in lite olika offerter, välja en firma och sedan för en gångs skull lämna över ansvaret till någon annan. Så när vi flyttar in kommer vi förhoppningsvis att ha ett nytt, fräscht badrum, en ny fräsch gästtoalett och nya tapeter i stort sett alla rum... Lite annat småjox ska också tas om hand, en ytterdörr ska sättas igen, en annan bytas ut, lägga nytt golv i ett par rum och lite sånt... 
Men sedan...! Sedan kan vi förhoppningsvis börja boa in oss innan lillbumlingen kommer i mitten av april. 

Nu är det vårt! Här ska vi bo framöver...
Inte en rabatt eller buske finns det på tomten, ett oskrivet blad kan man säga. Jag tänker mig stora krukor i olika nivåer med buskar och blommor... Lätt att hålla rensat och lätt att byta ut om man vill.
Det ska bli så roligt att få sätta tänderna i att inreda allt, och jag har massor med roliga projekt på min väntelista som jag gärna skulle sätta igång med på direkten! Men lite får jag väl ge mig till tåls, vi måste ju faktiskt flytta in först...

Jag har stora planer för det rum som förr brukade vara garage... Det är så stort att vi utan problem borde få plats med bäddsoffa för eventuellt övernattande bror och svägerska, datorbord; stort nog för två stationära datorer och dessutom en rejäl pysselhörna till mig! Jag planerar redan ett stort hörnskrivbord där jag kan få plats med symaskinen utöver allt papperspyssel... *Suckar lyckligt...* 

Apropå papperspyssel... Jag fick en beställning i fredags på ett kort till en 40-årsjubilar. Redan förra året fick jag en beställning på ett kort till samma tjej och det kan man se här. I år fyller hon alltså 40 och jag fick lite tips om vad man skulle kunna köra i för riktningar. Hon gillar katter (kom jag ihåg från förra året), hon har en gul bil, hon har en chihuahua. En prinsesskrona fick gärna vara med. 

Vid orden prinsesskrona gick mina små kugghjul igång... Som vanligt speglar inte resultatet de där första tankarna, men där spann det loss i alla fall.

Jag gjorde en mall på en prinsesskrona och från början hade jag tänkt göra kortet helt format som en krona. Men sedan bestämde jag mig i alla fall för att köra ett traditionellt dubbelvikt kort i A5-format, där kronan fick vara med som mönster i stället. Jag har använt två papper ur en serie som heter "Celebration" (tror jag) från Panduro. En så härlig, djup lila/rosa färg som jag bara älskar! Jag chalkade alla kanter med vitt för att få kontrast mot den grå mattan under.

Motivet kommer från Sliekje, en tjej i Holland som har en hel blogg fylld med små sötnosar som dessa helt gratis! De är förstås färglagda med Copics; C-serien för kissarna, V91, V95 och RV34 för att få fram en lila nyans som matchar papprena och några gula för det övriga. Bakgrunden är duttad med de lila nyanserna och sedan suddad med blendern.

Jag köpte för ett tag sedan massor med blommor från Strömstad Scrapbooking, och här har jag använt de där fina chrysantemumen igen och dessutom liljor. Jag älskar liljor och dessa har en helt oemotståndlig dammig lila färg... Som också matchade papprena helt perfekt! 
De gula rosorna är mycket äldre, de har jag nog haft i ett par år redan (gult är inte en av mina favoritfärger, det medger jag), och de kommer troligtvis från Wild Orchid Crafts, likaså banden jag har använt; ett grått satinband, med ett smalare vitt organzaband över. 
Slutligen så har jag inte kunnat motstå att shoppa lite igen, denna gång hos PY Hobby, där jag gick loss på massor av charms och de små metallhörnen.

Jag blev förresten utvald till Top 3 i Copic Marker Sveriges förra utmaning med det här kortet, julkortet med nallen från Cuddly Buddy. Yay! :)
Deras nuvarande utmaning är "Anything goes", så jag fortsätter att prova lyckan med den...

I min andra blogg (San's Design) kan ni förresten ta en liten kik på kommande release hos mig! Det är lite Alla Hjärtans Dag-digis som kommer att släppas vilken dag som helst nu...

Ha det gott tills nästa gång!

5 kommentarer:

 1. Grattis till huset och din tilltänkta scraphörna! Härligt!! O vilket härligt kort du gjort! Tack för du är med och deltar i vår första utmaning för i år på Copic Marker Sverige! Lycka till!

  /Christina, DT

  SvaraRadera
 2. Ett stort grattis till huset ! Vilket fint kort, och Sliekje har verkligen fina och gulliga digisar. Jag har använt några stycken:O)

  Ha det bra.

  SvaraRadera
 3. Grattis till huset! Vad spännande! Vilket fint kort du gjort och katterna är ju jätterara. Jag får kika in hos Sliekje.

  Hälsningar,
  Annica

  SvaraRadera
 4. Åh vilket gulligt kort!

  Tack för att du är med i vår utmaning på Copic Marker Sverige.

  /Lisa - DT

  SvaraRadera
 5. Åhhh vilka sötnosar. Underbart fint.

  Och grattis till huset!

  Tack för att du är med oss på CMS.

  /Åsa (DT)

  SvaraRadera