söndag 15 december 2013

Å så över till något helt annat...

Igår var svärfar här och hjälpte oss med lite småsaker... Ni vet, de där golvlisterna man tänkte "de där kan vi ta sedan". Det var tolv år sedan... Passbitarna i köket som man inte riktigt visste hur man skulle få dit (sju år sedan) och en list över skarven i golvet mellan hallen och Theos rum (faktiskt bara två år sedan). Nu börjar vi sakta men säkert bli redo för fotograferingen av lägenheten på måndag. T målar garderobsdörrarna från sovrummet (borde också ha gjorts för tolv år sedan) och de bör vara redo för en andra strykning av färg idag. Vi har packat massor av saker i flyttkartonger redan, som vi har fått ställa av i svärmors lägenhet för att det inte ska se så överbelamrat ut och idag blir det nog några till... Samt en ordentlig städning!
 
Så något pyssel lär det nog inte bli tid för idag, men jag har i alla fall ett par kort att visa upp som jag gjorde i våras. Tänkte som ett litet avbrott i allt det juliga. :)
Det är två stycken flaskkort, gjorda till far och son. Och inte flaskkort i meningen att hänga dem på flaskor, utan flaskkort... ja...
 
Först kortet till pappan. Han gillar hockey, men det har jag redan utnyttjat på ett tidigare kort. Han gillar whiskey och han gillar golf... Så då hittade jag den här lilla golfarsmurfen på internettet. Det är egentligen en färgläggningsbild för barn, men vadå???
 
Kortet gjorde jag i form av en whiskeyflaska. Lite pilligt, särskilt med papper lager på lager, men värt det, det blir rätt häftiga kort.
 
En namnetikett förstås...
 
Och en liten närbild på smurfaren. Färglagd med Copics förstås, vad annat?
 
Kort nummer två gick till sonen, som utöver whiskey gillar att fiska! Bilden är en digi köpt hos McMahon Five Designs.
 
Fint grönprickigt papper! De utstansade bokstäverna, både här och på kortet ovan är en bokstavs-die från Die-Versions. Jag köpte min hos Dies to Die for i England, men jag såg att de nu även finns hos Scrapbruket för de som hellre vill shoppa svenskt.
 
Också här har jag färglagt med Copics och här kommer jag faktiskt ihåg vad jag använt för färger till och med. Hatten är E40, 41 och 43, korgen är E33, 35 och 37, himmelsfärgen är BG000 och eventuellt även lite BG01. Gräset kommer jag inte ihåg, det finns så många olika möjliga kombinationer där...
 
Nä, nu är det dags för frukost!!! Ha en trevlig tredje advent nu! :)
 

1 kommentar:

  1. Den här var verkligen både supercool, snygg och rolig!! :)

    SvaraRadera